Midden

Mountain View

Mountain View

Deze Special Award 2015 Kunst Fiets Route voert door het afwisselende natuurlandschap van het Gooi en Eemland en brengt u langs kunstlocaties van buitengewone kunstenaars, unieke winkels en bijzondere horecagelegenheden waar mensen met een handicap werken.

De route voert door de grote verscheidenheid aan natuur en cultuur in een deel van het Gooi en de Utrechtse heuvelrug. Het centrale startpunt is het toeristisch informatiecentrum Vorstelijk Baarn en de route vormt als het ware een ‘achtje’. U kunt er voor kiezen de gehele route te rijden of de helft. Ook de VVV’s van Amersfoort en Hilversum kunnen als startpunt fungeren.

Vanuit Baarn fietst u langs paleis Soestdijk, tegenwoordig geopend voor publiek. Tegenover Soestdijk staat de Naald van Waterloo. Dit monument werd in 1815 opgericht ter ere van Willem Frederik, de latere koning Willem II. Via Soest fietst u door het bos naar Amersfoort. Deze stad dateert al uit de 13de eeuw en in de historische binnenstad staan vele oude panden. U vervolgt uw weg door de polder bij Hoogland waar een groot aantal weidevogels huist. Langs de Eem rijdt u tot slot weer Baarn binnen.

Het tweede deel van dit achtje beslaat het gebied rondom Baarn en Hilversum. Deze route leidt u vanuit Baarn langs kasteel Groeneveld en door natuurgebied ‘Anna’s Hoeve’ naar Hilversum. Dudok heeft als stadsbouwmeester zijn stempel gedrukt op de mediastad. Een van zijn topontwerpen is het Hilversumse raadhuis waar u een aantal kunstwerken kunt bezichtigen. Na uw tocht door Hilversum fietst u over de Zuiderheide en weer richting Baarn. Een archeologisch en geologisch interessant gebied. U ziet op de heide o.a. de Zeven Bergjes, grafheuvels die hier vierduizend jaar geleden zijn ontstaan.

De kunstwerken van de genomineerde Special Award 2015 kunstenaars zijn van 31 juli t/m 28 augustus te zien in en rondom Leeuwarden en Leiden.

 

Zonnige start voor de Special Award 2015 Kunst Fiets Routes

Special Award 2015 Kunst Fiets Route Regio midden A (35 km)

Special Award 2015 Kunst Fiets Route Regio midden B (27 km)

Special Award 2015 Kunst Fiets Route Boekje

 

Centraal startpunt
Informatiepunt Vorstelijk Baarn
Lt. Gen. van Heutszlaan 7
3743 JL Baarn

035 – 544 96 49

www.vorstelijkbaarn.nl
 
Startpunt Hilversum
Kerkbrink 6
1211 BX Hilversum

035 – 544 69 71

www.vvvhilversum.nl
 
Startpunt Amersfoort
VVV Amersfoort
Breestraat 1
3811 BH Amersfoort

0900 – 112 23 64

www.vvvamersfoort.nl